Uzenářské ragú

Využijeme malé kousky masa - třeba odřezky z řízků nebo steaků.

Ingredience
  • asi 200 g vepřového masa
  • 150 g selského boku
  • 1 libový silný párek
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 kapie
  • pár cherry rajčat
  • 2 lžíce protlaku
  • sůl, případně pepř
  • olej

Postup:

  1. Kousky masa lehce osolíme, případně opepříme a uzeninu nakrájíme.
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na tomto základu opečeme nejdřív maso, pak přidáme uzeninu a také ji opečeme.
  3. Podlijeme horkou vodou, přidáme protlak a dusíme.
  4. Po půlhodině přidáme nakrájenou mrkev a petržel, po další půlhodince nakrájenou kápii a rajčata a dodusíme. Podáváme s dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.