Řezy z jablečného moštu

Příjemně vláčný moučník. 

Ingredience
  • 300 g hladké mouky nebo směsi půl na půl s polohrubou
  • 1 kypřicí prášek
  • půl litru jablečného moštu
  • hrst rozinek
  • šálek oleje
  • šálek cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • mletá skořice
  • špetka soli
  • 3-4 jablka
  • tuk a mouka do formy nebo pečicí papír

Postup:

  1. V kastrolku svaříme mošt s vanilkovým cukrem a lžičkou mleté skořice a necháme vystydnout.
  2. Do mouky vmícháme kypřicí prášek.
  3. Do zchladlého moštu přidáme cukr a olej a touto směsí zaděláme hladké těsto.
  4. Nakonec do těsta vmícháme rozinky, hrubě nastrouhaná oloupaná jablka a špetku soli.
  5. Hotové těsto nalijeme do formy – buď vymazané a vysypané nebo vyložené pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.