Zapečené cukety a hokaido
Oba druhy dýně můžete kombinovat.
Ingredience
- půl menší dýně hokaido
- 1 malá cuketa
- 1 mozzarella
- hrst černých oliv
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 2 lžíce kysané smetany
- olej, sůl, pepř
Postup:
- Zapékací mísu pokapeme olejem a vložíme na kostičky nakrájené hokaido (polovinu z připraveného množství).
- Na hokaido rozprostřeme nakrájenou cibuli a plátky česneku, zakryjeme plátky z mozzarelly a cukety, mírně osolíme, poházíme překrájenými olivami a zakryjeme druhou polovinou nakrájeného hokaida.
- Do trouby předehřáté na 200 stupňů dáme asi na 8 minut zapéci, pak přelijeme vejci rozkvedlanými se smetanou, solí a pepřem. Dopečeme, až vajíčka ztuhnou.
Související
-
Zapečené vepřové se smetanou
Samozřejmě, že také s bramborami, cibulí a anglickou slaninou – zkušené kuchařky už vědí, co a jak.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.