Zapečené cukety a hokaido

Oba druhy dýně můžete kombinovat.

Ingredience
  • půl menší dýně hokaido
  • 1 malá cuketa
  • 1 mozzarella
  • hrst černých oliv
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kysané smetany
  • olej, sůl, pepř

Postup:

  1. Zapékací mísu pokapeme olejem a vložíme na kostičky nakrájené hokaido (polovinu z připraveného množství).
  2. Na hokaido rozprostřeme nakrájenou cibuli a plátky česneku, zakryjeme plátky z mozzarelly a cukety, mírně osolíme, poházíme překrájenými olivami a zakryjeme druhou polovinou nakrájeného hokaida.
  3. Do trouby předehřáté na 200 stupňů dáme asi na 8 minut zapéci, pak přelijeme vejci rozkvedlanými se smetanou, solí a pepřem. Dopečeme, až vajíčka ztuhnou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.