Zapečené plněné papriky
Plněné papriky patří do letního repertoáru, zkuste ty zapečené.
Ingredience
- 6 paprik
- asi půl kg mletého vepřového masa
- kořenící směs gyros, případně sůl
- šálek uvařené rýže
- 1 vejce
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- olej
- 100 g čedaru
- 1 krabička pasírovaných rajčat
Postup:
- Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli a na ní rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Mleté maso okořeníme kořením gyros, podle potřeby dosolíme a zapracujeme do něj vejce a uvařenou rýži.
- Papriky opláchneme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a naplníme masovou směsí. Pokud trochu směsi zbude, nevadí, uděláme z ní malé kuličky a spolu s naplněnými půlkami paprik naskládáme do pekáče nebo pánve s cibulovým základem.
- Přidáme pasírovaná rajčata, mírně podlijeme, osolíme a dusíme, až se maso propeče.
- V závěru poklademe na papriky plátky čedaru a necháme je rozpustit.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka