Kuřecí paprika

Když neradi obíráte maso z kosti v omáčce, použijte kuřecí prsíčka.

Ingredience
  • dvoje kuřecí prsíčka
  • 1 střední cibule
  • 2-3 lžíce másla
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • kelímek smetany – šlehačky
  • asi 2 lžíce hladké mouky na zahuštění nebo světlá jíška
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
  2. Na rozehřátém másle zpěníme cibuli do jemně zlatova, přidáme nakrájené maso, opečeme ze všech stran, pak osolíme, poprášíme mletou paprikou, ještě krátce opečeme.
  3. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. V závěru zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou v troše studené vody nebo světlou jíškou, necháme provařit a úplně nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít var.
  4. Podáváme s rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.