Kuřecí paprika

Když neradi obíráte maso z kosti v omáčce, použijte kuřecí prsíčka.

Ingredience
  • dvoje kuřecí prsíčka
  • 1 střední cibule
  • 2-3 lžíce másla
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • kelímek smetany – šlehačky
  • asi 2 lžíce hladké mouky na zahuštění nebo světlá jíška
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
  2. Na rozehřátém másle zpěníme cibuli do jemně zlatova, přidáme nakrájené maso, opečeme ze všech stran, pak osolíme, poprášíme mletou paprikou, ještě krátce opečeme.
  3. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. V závěru zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou v troše studené vody nebo světlou jíškou, necháme provařit a úplně nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít var.
  4. Podáváme s rýží.

Související