Žampiony portobello zapečené

Můžete použít i světlé žampiony, ale je to pracnější.  

Ingredience
  • hnědé žampiony portobello
  • niva
  • šunka
  • olej

Postup:

  1. Žampionům sloupneme kloboučky, vylomíme nožičku a opatrně vydlabeme. Zbytky můžeme využít do polévky.
  2. Kloboučky naplníme směsí drobně krájené šunky a nivy, naskládáme na olejem vytřený pekáček a dáme do rozehřáté trouby zapéci. Podáváme s kouskem pečiva.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.