Rýžový nákyp se švestkami
Když použijete trochu černé rýže, bude nákyp pěkně růžový.
Ingredience
- necelý hrnek kulatozrnné rýže a zbytek doplníme černou rýží (1-2 lžíce)
- 1 l mléka
- máslo
- sůl
- skořice
- švestky – čerstvé nebo kompot
- máslo
Postup:
- Zapékací mísu štědře vymažeme máslem, vsypeme rýži a zalijeme mlékem se špetkou soli.
- Povrch poklademe půlkami švestek, poprášíme skořicí, přidáme lupínky másla a dáme do předehřáté trouby zapéci. Mléko by se mělo úplně vstřebat.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka