Vepřové s vejci a šunkou
Určitě ještě nějaká vařená vejce z pomlázky zbyla...
Ingredience
- 500 g vepřového masa (plecko, krkovice)
- 1 cibule
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 100-150 g šunky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- 1-2 lžíce škrobu
- 3-4 lžíce tuku
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme a okořeníme a ještě poprášíme solamylem – bramborovým škrobem.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku (sádlo nebo olej), přidáme okořeněné kostky masa, opečeme a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka.
- Vařená vejce oloupeme a nadrobno nakrájíme, šunku také nakrájíme. Na talíři porce posypeme vejcem a šunkou, podáváme s vařenými bramborami, přelijeme výpekem.
Související
-
Vepřová pečeně na ajvaru
Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.