Vepřové s vejci a šunkou

Určitě ještě nějaká vařená vejce z pomlázky zbyla...

Ingredience
  • 500 g vepřového masa (plecko, krkovice)
  • 1 cibule
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 100-150 g šunky
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • 1-2 lžíce škrobu
  • 3-4 lžíce tuku

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a okořeníme a ještě poprášíme solamylem – bramborovým škrobem.
  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku (sádlo nebo olej), přidáme okořeněné kostky masa, opečeme a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka.
  3. Vařená vejce oloupeme a nadrobno nakrájíme, šunku také nakrájíme. Na talíři porce posypeme vejcem a šunkou, podáváme s vařenými bramborami, přelijeme výpekem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.