Nádivka s uzeným nebo Krkonošský hubník

Největší audioportál na českém internetu

Nádivka | Foto: Stanislava Brádlová, Český rozhlas

Velikonoční nádivka pro ty, kteří (ne)mají nebo (ne)chtějí maso...

Ingredience
  • 1 chlebíčková veka
  • 1 l mléka
  • 3-4 vejce
  • petrželka
  • muškátový květ
  • sůl
  • máslo do formy
  • miska nakrájeného uzeného masa nebo předem namočených sušených hub

Postup:

  1. Ne úplně měkkou veku nakrájíme na kostky, přelijeme vejci rozkvedlanými v mléce, přisolíme, okořeníme muškátovým květem, přidáme sekanou zelenou petrželku a promícháme.
  2. Nakonec vmícháme nakrájené uzené maso nebo namočené sušené houby a přemístíme do dobře vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Můžeme udělat obě verze.
  3. Ve středně předehřáté troubě upečeme do růžova. Podáváme teplé a i studené.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.