Krkovice na hořčici
A je na vás, jakou hořčici zvolíte...
Ingredience
- 4 pěkné plátky krkovice
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hořčice
- hladká mouka
Postup:
- Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a jemně obalíme v hladké mouce.
- Takto připravené maso opečeme z obou stran na rozehřátém sádle, podlijeme horkou vodou, přidáme ještě lžíci hořčice a udusíme do měkka. Pokud použijeme ostřejší hořčici – například dijonskou, dávkujeme opatrněji.
- Šťávu by měla dostatečně zahustit mouka z obalení, pokud bude šťáva příliš řídká, zahustíme ji v závěru troškou hladké mouky.
- Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka