Vepřová kapsa s vejci a hráškem
Není to tak pracné a efekt je velký!
Ingredience
- 4 „dvojlisty“ z kotlet bez kosti
- 1 malá cibule
- 2 vejce
- 2-3 lžíce mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- trochu tuku na osmažení masa a na usmažení vajec
- hladká mouka nebo jíška
Postup:
- Připravíme si dvojlisty z vepřové pečeně – z kotlet, osolíme je a opepříme.
- Na troše tuku usmažíme vajíčka ne úplně do tuha.
- Do vajec vmícháme propláchnutý mražený hrášek a touto směsí plníme rozříznuté plátky masa, zajistíme párátkem.
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, na tom opečeme z obou stran připravené kapsy.
- Podlijeme horkou vodou a udusíme, až je maso měkké.
- Šťávu podle chuti zahustíme moukou nebo jíškou, podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.