Vepřová kapsa s vejci a hráškem

Není to tak pracné a efekt je velký!

Ingredience
  • 4 „dvojlisty“ z kotlet bez kosti
  • 1 malá cibule
  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce mraženého hrášku
  • sůl
  • pepř
  • trochu tuku na osmažení masa a na usmažení vajec
  • hladká mouka nebo jíška

Postup:

  1. Připravíme si dvojlisty z vepřové pečeně – z kotlet, osolíme je a opepříme.
  2. Na troše tuku usmažíme vajíčka ne úplně do tuha.
  3. Do vajec vmícháme propláchnutý mražený hrášek a touto směsí plníme rozříznuté plátky masa, zajistíme párátkem.
  4. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, na tom opečeme z obou stran připravené kapsy.
  5. Podlijeme horkou vodou a udusíme, až je maso měkké.
  6. Šťávu podle chuti zahustíme moukou nebo jíškou, podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.