Kakaové řezy s tvarohem a marmeládou

Marmeládu volte pikantní, hezky odrazí sladkost těsta i tvarohu.

Ingredience
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • tři čtvrtě hrnku cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 kypřicí prášek
  • 2 vejce
  • asi 5-6 lžic oleje
  • šálek mléka
  • tvarohová náplň: 1,5 tvarohu, 2 lžíce jogurtu, 1 vejce, sklenka mléka, cukru podle chuti, 1 vanilkový cukr a asi 3 lžíce pudinkového vanilkového prášku
  • pikantní marmeláda

Postup:

  1. Všechny suroviny na náplň dobře promícháme, je tekutější, ale při pečení ji pudinkový prášek zpevní.
  2. Elektrickými metličkami ušleháme vejce s cukrem do pěny, přilijeme olej a mléko a rozmícháme.
  3. Mouku prosejeme s kakaem a kypřicím práškem a pomalu vešleháme do vaječné pěny.
  4. Těsto vlijeme na hlubší pekáček vyložený pečicím papírem, na něj rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň a vložíme do středně předehřáté trouby – 175 stupňů.
  5. Po upečení necháme zchladnout, kakaové těsto prokrojíme, namažeme marmeládou a slepíme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.