Kakaový perník s citronátem

Nezapomeňte na med, dodává nejen sladkost, ale i chuť.

Ingredience
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 kypřicí prášek do perníku (obsahuje směs koření)
  • 250 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 dl oleje
  • ½ litru mléka
  • 1-2 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 hrst citronátu – kandované citronové kůry
  • špetka soli
  1. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Lehce vešleháme olej a mléko a med. Pokud máme med tuhý, rozpustíme ho v části mléka.
  3. Smícháme mouky, vmícháme do nich kypřicí prášky a kakao a moučnou směs postupně vmícháváme do tekuté směsi. Nakonec přimícháme citronát a těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem.
  4. Pečeme asi 40-45 minut ve středně předehřáté troubě.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová