Srbské žebírko s fazolemi

Přidáte-li kamkoli mletou papriku, je to po maďarsku, přidáte-li ananas, je to havajské a přidáte-li papriku a rajčata, je to po srbském způsobu.

Ingredience
  • 4 kotlety
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 papriky – jedna může být pálivá
  • 3 dobrá rajčata nebo 10 cherry rajčat
  • 1 konzerva fazolí v rajčatové šťávě (420 g)
  • sůl
  • rozmarýn

Postup:

  1. Kotlety naklepeme a osolíme.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle nebo oleji, odhrneme ji stranou, na tuku z obou stran opečeme kotlety, podlijeme horkou vodou, přidáme trochu rozmarýnu a dusíme skoro do měkka.
  3. Pak přidáme nakrájená rajčata, papriky a společně dodusíme. V závěru přidáme fazole z konzervy a ty už stačí jen prohřát.
  4. Podáváme s kouskem pečiva.

Související

  • Čínská smažená vepřová žebírka

    Suroviny: 8-10 vepřových žebírek (podélně oddělit a nasekat téměř na čtverečky (5x10 cm asi až 8 x 15), 1 lžička čínského koření pěti vůní nebo 1 lžíce práškového k...

  • Jehněčí žebírka s fazolemi

    Suroviny: Pro 4 osoby: 80 dkg žebírek jehněčích, 20 dkg růžičkové kapusty, 20 dkg fazolových lusků, 7 dkg anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česn...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.