Jehněčí žebírka s fazolemi

Suroviny: Pro 4 osoby: 80 dkg žebírek jehněčích, 20 dkg růžičkové kapusty, 20 dkg fazolových lusků, 7 dkg anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 dc červeného suchého vína, 1 lžička másla, 1 lžička škrobu, sůl, pepř, rozmarýn.

Postup: Celá žebírka osolíme a opepříme, pokapeme olejem a promícháme s čerstvým rozmarýnem a utřeným česnekem. Po jedné hodině žebírka velmi prudce a krátce opečeme. Dáme péci do trouby na co nejmenší výkon asi patnáct minut. Maso by mělo zůstat pěkně růžové, ale ne syrové. Růžičkovou kapustu spaříme a fazolky obalíme do slaniny. Klidně je můžeme přidat k masu na patnáct minut. Vše vyjmeme a do výpeku přidáme trochu škrobu rozmíchaného v červeném víně. Provaříme, zredukujeme na správnou hustotu a omáčku dochutíme. Maso nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Kapustičku lehce přelijeme osoleným máslem.

autor: Petr Novotný