Pohanka se selským bokem
Pohanka se nám vrací do kuchyně a to je dobře, je našemu zdraví prospěšná.
Postup:
- Pohanku propláchneme, zalijeme dvěma šálky vody (poměr jako u rýže – 1:2), osolíme, přidáme lžičku oleje a přivedeme k varu. Oheň stáhneme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut, pak necháme pod dekou půlhodinky dojít.
- Na dvou lžičkách oleje zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený selský bok a rozpečeme ho.
- Takto připravené maso položíme na pohanku a na talíř přidáme sterilovanou okurku.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.