Jablečný koláč s drobenkou
Aby se vám uskladněná jablka nezačala kazit – raději je spotřebujte.
Ingredience
- 4 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- půl hrnku rozpuštěného másla nebo oleje
- 1 vejce
- 1 kostička droždí
- 5-6 lžic cukru
- špetka soli
- jablka
- na drobenku: 4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce másla, 3 lžíce cukru, 1 lžička skořice
- Z mléka odebereme malý šálek, mírně nahřejeme a do vlažného mléka dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a v teple necháme vzejít kvásek.
- Z mouky, kvásku, vejce, zbylého mléka, cukru a tuku zaděláme těsto, do kterého přidáme špetku soli. Vypracujeme do hladka a v teple pod utěrkou necháme hodinu kynout.
- Jablka oloupeme, vykrájíme a nahrubo nastrouháme.
- Vykynuté těsto rozválíme na plech na pečicí papír, pokryjeme strouhanými jablky a posypeme drobenkou. Kdo rád opravdu sladké, může jablka ještě trochu promíchat s cukrem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.