Rybí polévka s kapary
Pikantnější verze pro gurmety.
Suroviny:
350 g masa z kapra
odřezky – hlava, ploutve, ocas z kapra
2 nakládané sladkokyselé okurky
1 cibule
1 malý rajský protlak
1 lžíce másla
1 lžíce kaparů
citron
pepř
sůl
případně krutonky a sekaná petrželka
Postup:
- Z kapřích odřezků uděláme vývar.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přilijeme kapří vývar a rozmícháme v něm protlak. Krátce povaříme.
- Pak přidáme nakrájené okurky, kapary, podle chuti dosolíme, opepříme a vložíme na kousky nakrájené maso. Mírně a krátce povaříme, kapří maso moc nepotřebuje.
- V závěru podle vlastní chuti doladíme citronovou šťávou, na talíři můžeme doplnit petrželkou a malými krutonky.
Související
-
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Obsahem vitamínů C, B, A, E a minerálů je řapíkatý celer pro naše zdraví oprávněně jednou z tzv. superpotravin.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.