Kokosová bábovka

Suroviny měříme čtvrtlitrovým hrnkem, je to rychlejší, než vážení.

Suroviny:

3 vejce

1,5 hrnku hladké mouky

půl hrnku polohrubé mouky

1 hrnek strouhaného kokosu

1hrnek mléka

tři čtvrtě hrnku cukru

půl hrnku slunečnicového oleje

1 vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkové esence

1 kypřicí prášek

tuk a mouka do formy

cukr moučka na posypání

Postup:

  1. Formu vymažeme a vysypeme. Předehřejeme troubu na střední stupeň.
  2. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem nebo esencí do pěny, přišleháme olej a pak vmícháme mléko.
  3. Smícháme obě mouky, prosejeme do nich kypřicí prášek, vmícháme kokos a smícháme s tekutou směsí. Hotové těsto vlijeme do připravené formy.
  4. Vložíme do trouby a pečeme. Po 45 minutách uděláme test špejlí, je-li už bábovka propečená. Pokud se připéká svrchu, zakryjeme ji kouskem alobalu.
  5. Zchladlou bábovku ještě pocukrujeme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.