Kokosová bábovka
Suroviny měříme čtvrtlitrovým hrnkem, je to rychlejší, než vážení.
Suroviny:
3 vejce
1,5 hrnku hladké mouky
půl hrnku polohrubé mouky
1 hrnek strouhaného kokosu
1hrnek mléka
tři čtvrtě hrnku cukru
půl hrnku slunečnicového oleje
1 vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkové esence
1 kypřicí prášek
tuk a mouka do formy
cukr moučka na posypání
Postup:
- Formu vymažeme a vysypeme. Předehřejeme troubu na střední stupeň.
- Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem nebo esencí do pěny, přišleháme olej a pak vmícháme mléko.
- Smícháme obě mouky, prosejeme do nich kypřicí prášek, vmícháme kokos a smícháme s tekutou směsí. Hotové těsto vlijeme do připravené formy.
- Vložíme do trouby a pečeme. Po 45 minutách uděláme test špejlí, je-li už bábovka propečená. Pokud se připéká svrchu, zakryjeme ji kouskem alobalu.
- Zchladlou bábovku ještě pocukrujeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.