Bábovka andělská
Měla by být tak lehoučká a nadýchaná, jako andělská křídla, tak budeme opravdu zvlášť šlehat bílky a žloutky.
Suroviny:
6 vajec velikosti M
240 g cukru
360 g hladké mouky
půl šálku vody (tj. asi 120 ml)
1 lžička šlehačkového ztužovače
na špičku nože soli
tuk a mouka do formy
cukr moučka s vanilkovým cukrem na posypání nebo čokoládová poleva
Postup:
- Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme ztužovač a vyšleháme na pevný sníh, v závěru vešleháme polovinu cukru.
- V jiné nádobě ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru do pěny a přidáme špetku soli. Po lžicích pak přidáváme střídavě mouku a vodu a úplně nakonec zlehka vmícháme sníh.
- Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Zchladlou bábovku pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka