Listový závin s marcipánem

Zkuste místo rozinek sušené brusinky.

Suroviny:

listové těsto

jablka

sušené brusinky

cukr

skořice

marcipán

mandlové lupínky

vejce na potření

případně trochu strouhanky nebo piškotové strouhanky

Postup:

  1. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  2. Na pomoučeném vále vyválíme těsto (nebo rozbalíme těsto předválené) na obdélník.
  3. Pokud jsou jablka příliš šťavnatá, jemně těsto posypeme strouhankou, pak navrstvíme jablka, mírně pocukrujeme, poprášíme skořicí, posypeme brusinkami a k jednomu kraji dáme váleček z marcipánu a z té strany začneme zabalovat.
  4. Hotový závin přesuneme na pečicí papír na plechu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, propícháme špejlí a posypeme mandlovými lupínky. V dobře předehřáté troubě upečeme.

Související