Cuketová nádivka se sýrem

Cuketa budiž pochválena – s ní se kuchař může vydovádět na mnoho způsobů.      

Suroviny:

půl kg cukety

1 cibule větší

1 mrkev větší

2 vejce

2 dl jemné dětské krupičky

100 g strouhaného sýra

1 kypřicí prášek

1 dl oleje

sůl

muškátový květ

zelená petrželka

tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme.
  2. Zeleninu v míse smícháme, přidáme vejce, olej, nastrouhaný sýr, krupičku s kypřicím práškem, muškátový květ, nasekanou petrželku a podle chuti osolíme. Pokud se těsto zdá příliš řídké, můžeme zahustit 1-2 lžícemi polohrubé mouky.
  3. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo na malý plech a při střední teplotě pečeme asi 45-50 minut. Dá se jíst i studená.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.