Cuketová nádivka se sýrem

Cuketa budiž pochválena – s ní se kuchař může vydovádět na mnoho způsobů.      

Suroviny:

půl kg cukety

1 cibule větší

1 mrkev větší

2 vejce

2 dl jemné dětské krupičky

100 g strouhaného sýra

1 kypřicí prášek

1 dl oleje

sůl

muškátový květ

zelená petrželka

tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme.
  2. Zeleninu v míse smícháme, přidáme vejce, olej, nastrouhaný sýr, krupičku s kypřicím práškem, muškátový květ, nasekanou petrželku a podle chuti osolíme. Pokud se těsto zdá příliš řídké, můžeme zahustit 1-2 lžícemi polohrubé mouky.
  3. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo na malý plech a při střední teplotě pečeme asi 45-50 minut. Dá se jíst i studená.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.