Cuketová nádivka se sýrem
Cuketa budiž pochválena – s ní se kuchař může vydovádět na mnoho způsobů.
Suroviny:
půl kg cukety
1 cibule větší
1 mrkev větší
2 vejce
2 dl jemné dětské krupičky
100 g strouhaného sýra
1 kypřicí prášek
1 dl oleje
sůl
muškátový květ
zelená petrželka
tuk a mouka do formy
Postup:
- Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme.
- Zeleninu v míse smícháme, přidáme vejce, olej, nastrouhaný sýr, krupičku s kypřicím práškem, muškátový květ, nasekanou petrželku a podle chuti osolíme. Pokud se těsto zdá příliš řídké, můžeme zahustit 1-2 lžícemi polohrubé mouky.
- Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo na malý plech a při střední teplotě pečeme asi 45-50 minut. Dá se jíst i studená.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.