Hovězí maso s fazolkami

Zase jedno jídlo, kde se můžete obejít bez další přílohy.

Suroviny:

500 g hovězího masa

500 g fazolových lusků

2 cibule

citronová šťáva

2 lžíce oleje

5 pepřů

5 nových koření

1 bobkový list

mletý pepř

sůl

Postup:

  1. Osolíme vodu, přivedeme k varu, vložíme maso, 1 neoloupanou cibuli, koření a uvaříme do měkka. Tlakový hrnec var urychlí.
  2. Fazolové lusky překrájíme, trochu podlijeme, osolíme a udusíme do měkka. Netrvá to dlouho.
  3. Udušené fazolové lusky ocedíme, zakápneme citronem a olejem, podle chuti dosolíme a opepříme.
  4. Maso nakrájíme na porce, na talíři doplníme fazolkami a ozdobíme půlkolečky syrové cibule. Pro větší jedlíky můžeme přidat jako další přílohu vařené brambory.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.