Cuketová nádivka s uzeným

Dá se jíst i studená – třeba jako svačina na výletě.     

Suroviny:

500 g cukety

1 cibule

100 g uzeného masa

2 vejce

necelý hrnek jemné dětské krupičky

polohrubá mouka – doplníme s ní hrnek

1 kypřicí prášek

3 lžíce oleje

česnek

sůl

tuk a mouka do pekáčku

Postup:

  1. Cukety očistíme, odstraníme semínka a nahrubo nastrouháme. Cibuli a uzené maso nadrobno nakrájíme.
  2. Přidáme vejce, olej a krupičku s moukou a kypřicím práškem. Pečlivější kuchařky rozdělí vejce, do základu vmíchají jen žloutky a z bílků ušlehají sníh, který nakonec zlehka zapraví do těsta.
  3. Osolíme a ochutíme utřeným česnekem.
  4. Těsto dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a ve střední troubě asi hodinku pečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.