Cuketová nádivka s uzeným
Dá se jíst i studená – třeba jako svačina na výletě.
Suroviny:
500 g cukety
1 cibule
100 g uzeného masa
2 vejce
necelý hrnek jemné dětské krupičky
polohrubá mouka – doplníme s ní hrnek
1 kypřicí prášek
3 lžíce oleje
česnek
sůl
tuk a mouka do pekáčku
Postup:
- Cukety očistíme, odstraníme semínka a nahrubo nastrouháme. Cibuli a uzené maso nadrobno nakrájíme.
- Přidáme vejce, olej a krupičku s moukou a kypřicím práškem. Pečlivější kuchařky rozdělí vejce, do základu vmíchají jen žloutky a z bílků ušlehají sníh, který nakonec zlehka zapraví do těsta.
- Osolíme a ochutíme utřeným česnekem.
- Těsto dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a ve střední troubě asi hodinku pečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.