Plněné smažené žampiony
Než vypukne ta správná houbařská sezóna.
Suroviny:
žampiony
vejce do náplně i na obalování
cibule
hladká mouka
strouhanka
sůl
mletý pepř
tuk na smažení
Postup:
- Žampiony očistíme a vylomíme jim nožičky, které nakrájíme.
- Na troše tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky žampionů, podusíme a nakonec přidáme vajíčka, podle chuti osolíme, opepříme a uděláme smaženici – náplň.
- Kloboučky žampionů naplníme vaječnou směsí, opatrně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance a ve vyšší vrstvě tuku smažíme. Po usmažení odkládáme na papírovou utěrku nebo ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.