Fazolky s máslovou strouhankou
Z čerstvých fazolových lusků je to nejlepší.
Suroviny:
fazolové lusky
máslo
strouhanka
sůl nebo kostka slepičího bujónu
Postup:
- Lusky opláchneme, překrájíme na půlky nebo třetiny a dáme vařit do osolené vody.
- Mezitím dáme vařit brambory a na másle pěkně do zlatova osmahneme strouhanku.
- Uvařené lusky promícháme s osmahnutou strouhankou, podáváme s vařenými bramborami, zdobíme petrželkou a obložíme nakrájenými rajčaty.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.