Fazolky s máslovou strouhankou

Z čerstvých fazolových lusků je to nejlepší.

Suroviny:

fazolové lusky

máslo

strouhanka

sůl nebo kostka slepičího bujónu

Postup:

  1. Lusky opláchneme, překrájíme na půlky nebo třetiny a dáme vařit do osolené vody.
  2. Mezitím dáme vařit brambory a na másle pěkně do zlatova osmahneme strouhanku.
  3. Uvařené lusky promícháme s osmahnutou strouhankou, podáváme s vařenými bramborami, zdobíme petrželkou a obložíme nakrájenými rajčaty.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.