Fazolky po vídeňsku
Procházka rakouským jídelníčkem nám je blízká – monarchie spojovala nejen národy, ale i kuchyně.
Suroviny:
500 g fazolkových lusků
1 menší cibule
3-4 lžíce kysané smetany
šálek vývaru
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
sůl
pepř
lžička octa
česnek
kopr
Postup:
1. Lusky nakrájíme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.
2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme ještě smetanu smíchanou s vývarem. Povaříme, omáčka by měla být hustší. V závěru dosolíme (vývar už je slaný), opepříme, chuť vyladíme octem a utřeným česnekem.
3. Do hotové omáčky vložíme předvařené fazolkové lusky a krátce dovaříme. V závěru přidáme nasekaný čerstvý kopr.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.