Fazolky se strouhankou

I bez masa to jde! Kdo nezkusil, neuvěří... 

Suroviny:

fazolkové lusky

bujónová kostka nebo sůl

máslo

strouhanka

brambory

Postup:

  1. Fazolky překrájíme, případně je zbavíme vláken. Pokud si pěstujete fazolky sami, vhodné jsou odrůdy určené k mražení, ty nemají silná vlákna ve švu lusku.
  2. Připravené lusky dáme vařit do osolené vody, nebo do vody s bujónovou kostkou.
  3. Dáme si vařit brambory.
  4. Na másle pěkně do zlatova osmažíme hrubší strouhanku. Tou pak fazolky na talíři posypeme.

Související

  • Fazolky s houbami

    Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!

  • Fazolky po vídeňsku

    Procházka rakouským jídelníčkem nám je blízká – monarchie spojovala nejen národy, ale i kuchyně.