Fazolky se strouhankou
I bez masa to jde! Kdo nezkusil, neuvěří...
Suroviny:
fazolkové lusky
bujónová kostka nebo sůl
máslo
strouhanka
brambory
Postup:
- Fazolky překrájíme, případně je zbavíme vláken. Pokud si pěstujete fazolky sami, vhodné jsou odrůdy určené k mražení, ty nemají silná vlákna ve švu lusku.
- Připravené lusky dáme vařit do osolené vody, nebo do vody s bujónovou kostkou.
- Dáme si vařit brambory.
- Na másle pěkně do zlatova osmažíme hrubší strouhanku. Tou pak fazolky na talíři posypeme.
Související
-
Fazolky s houbami
Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!
-
Fazolky po vídeňsku
Procházka rakouským jídelníčkem nám je blízká – monarchie spojovala nejen národy, ale i kuchyně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.