Fazolky se strouhankou
I bez masa to jde! Kdo nezkusil, neuvěří...
Suroviny:
fazolkové lusky
bujónová kostka nebo sůl
máslo
strouhanka
brambory
Postup:
- Fazolky překrájíme, případně je zbavíme vláken. Pokud si pěstujete fazolky sami, vhodné jsou odrůdy určené k mražení, ty nemají silná vlákna ve švu lusku.
- Připravené lusky dáme vařit do osolené vody, nebo do vody s bujónovou kostkou.
- Dáme si vařit brambory.
- Na másle pěkně do zlatova osmažíme hrubší strouhanku. Tou pak fazolky na talíři posypeme.
Související
-
Fazolky s houbami
Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!
-
Fazolky po vídeňsku
Procházka rakouským jídelníčkem nám je blízká – monarchie spojovala nejen národy, ale i kuchyně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka