Fazolky se strouhankou
I bez masa to jde! Kdo nezkusil, neuvěří...
Suroviny:
fazolkové lusky
bujónová kostka nebo sůl
máslo
strouhanka
brambory
Postup:
- Fazolky překrájíme, případně je zbavíme vláken. Pokud si pěstujete fazolky sami, vhodné jsou odrůdy určené k mražení, ty nemají silná vlákna ve švu lusku.
- Připravené lusky dáme vařit do osolené vody, nebo do vody s bujónovou kostkou.
- Dáme si vařit brambory.
- Na másle pěkně do zlatova osmažíme hrubší strouhanku. Tou pak fazolky na talíři posypeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.