Fazolky s houbami
Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!
Suroviny:
400 g fazolových lusků
200 g hub
1 cibule
2 lžíce másla
2 stroužky česneku
mletá paprika
sůl nebo vegeta
máslo a petrželka na přílohové brambory
Postup:
- Lusky nakrájíme na menší kousky, pokud mají tuhá vlákna, stáhneme je. Připravené lusky dáme uvařit do osolené vody.
- Mezitím udusíme nakrájené houby, jemně osolíme.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme udušené houby, uvařené lusky, ochutíme utřeným česnekem. Podle potřeby dosolíme nebo okořeníme vegetou. Podáváme s vařenými bramborami, které mastíme máslem a zdobíme zelenou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.