Fazolky s houbami

Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!    

Suroviny:

400 g fazolových lusků

200 g hub

1 cibule

2 lžíce másla

2 stroužky česneku

mletá paprika

sůl nebo vegeta

máslo a petrželka na přílohové brambory

Postup:

  1. Lusky nakrájíme na menší kousky, pokud mají tuhá vlákna, stáhneme je. Připravené lusky dáme uvařit do osolené vody.
  2. Mezitím udusíme nakrájené houby, jemně osolíme.
  3. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme udušené houby, uvařené lusky, ochutíme utřeným česnekem. Podle potřeby dosolíme nebo okořeníme vegetou. Podáváme s vařenými bramborami, které mastíme máslem a zdobíme zelenou petrželkou.

 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.