Fazolky s houbami

Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!    

Suroviny:

400 g fazolových lusků

200 g hub

1 cibule

2 lžíce másla

2 stroužky česneku

mletá paprika

sůl nebo vegeta

máslo a petrželka na přílohové brambory

Postup:

  1. Lusky nakrájíme na menší kousky, pokud mají tuhá vlákna, stáhneme je. Připravené lusky dáme uvařit do osolené vody.
  2. Mezitím udusíme nakrájené houby, jemně osolíme.
  3. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme udušené houby, uvařené lusky, ochutíme utřeným česnekem. Podle potřeby dosolíme nebo okořeníme vegetou. Podáváme s vařenými bramborami, které mastíme máslem a zdobíme zelenou petrželkou.

 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.