Rybízová bublanina

Tady kyselost rybízu oceníte!         

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru

půl hrnku oleje

půl hrnku jogurtu

3 vejce

1 kypřicí prášek

asi 400 g rybízu

1 vanilkový cukr

pečicí papír

Postup:

  1. Ušleháme 3 vejce s hrnkem cukru do pěny.
  2. Přišleháme olej, pak jogurt a nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem.
  3. Těsto vlijeme na vyšší plech nebo pekáč vyložený pečicím papírem. Papír můžeme předem zmačkat do kuličky a narovnat, pak se s ním lépe pracuje.
  4. Na těsto rozvrstvíme rybíz, ještě poprášíme vanilkovým cukrem a ve středně předehřáté troubě upečeme. Po zchladnutí můžeme ještě pocukrovat.

Související

  • Jogurtová bublanina s třešněmi

    Blíží se nová ovocná sklizeň, je nejvyšší čas provětrat regály s kompoty. Anebo si počkejte na čerstvé třešně.

  • Hokaidová bublanina

    Dýně hokaido dá těstu krásně sytě žlutou barvu a ovoce si doplňte podle vlastní chuti.

  • Bublanina ze šlehačky

    Dietní to zrovna není, ale když se po kávičce s touhle bublaninou vypravíte na svižnou procházku přírodou, tak to vaše linie snad ve zdraví a bez větší úhony přečká.