Ryba podle námořníka
Základní recept je s amurem, ale klidně vyzkoušejte variantu s kaprem, nebo s pangasem.
Suroviny:
4 porce ryby
sklenka bílého suchého vína
4-5 lžic kečupu
sardelová pasta
česnek
sůl
petrželka
olej
Postup:
- Porce ryby osolíme a potřeme sardelovou pastou.
- Na oleji zpěníme plátky česneku, vložíme na něj připravené maso, posypeme petrželkou, přilijeme víno a kečup a zvolna dusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami, které posypeme petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.