Jahodová bábovka

Dobré rozloučení s jahodovou sezónou.

Suroviny:

150 g polohrubé mouky

130 g ricotty nebo tučného tvarohu

70 g másla

140 g cukru

1 vejce nebo 2 žloutky

100 g jahod

1 lžička kypřicího prášku

špetka soli

cukr moučka na pocukrování

tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Utřeme měkké máslo s cukrem a vejcem nebo dvěma žloutky.
  2. Postupně přidáme ricottu a pak i mouku s prosátým práškem a špetkou soli.
  3. Nakonec vmícháme očištěné nakrájené jahody.
  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a ve středně předehřáté troubě upečeme. Pokud peče trouba hodně svrchu, ještě zakryjeme na první půlhodinu alobalem, pak dopékáme bez něj.
  5. Vychladlou bábovku vyklopíme a poprášíme cukrem moučkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.