Ananasové šťavnaté řezy

Není to složité – jen míchat, míchat…

Suroviny:

1 ananasový kompot

necelý hrnek polohrubé mouky

půl hrnku cukru

2 vejce

1 lžíce kakaa

půl lžičky sody bikarbony nebo půl kypřicího prášku

NÁPLŇ: 2 Lučiny

lžíce cukru moučky

1 vanilkový cukr

1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou

mandle na posypání

Postup:

  1. Ananasový kompot rozmixujeme i se šťávou, přidáme cukr, vejce a mouku prosátou s kakaem a sodou, promícháme a nalejeme na plech vyložený pečicím papírem. Ve středně předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny.
  2. Připravíme náplň: lučiny smícháme s cukry i pudinkem se šlehačkou. Výsledek natřeme na vychladlý korpus. Moučník nakonec posypeme posekanými mandlemi a dáme ztuhnout do lednice.

Související

  • Salát z kysaného zelí s ananasem

    Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínu C – zejména tedy to doma připravované. Chránilo námořníky na dlouhých plavbách před kurdějemi a prospěje i nám – „suchozemců...

  • Grilovaný ananas

    Suroviny: 1 čerstvý ananas, 1dc medu, 5 lžic bílého vína nebo koňaku.

  • Ananas s kávovou omáčkou

    Suroviny: Čerstvý ananas, 1 polévková lžíce másla, 1 polévková lžíce třtinového cukru, 4 polévkové lžíce smetany, 1 kávová lžička jemně mleté kávy.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.