Ananasové šťavnaté řezy
Není to složité – jen míchat, míchat…
Suroviny:
1 ananasový kompot
necelý hrnek polohrubé mouky
půl hrnku cukru
2 vejce
1 lžíce kakaa
půl lžičky sody bikarbony nebo půl kypřicího prášku
NÁPLŇ: 2 Lučiny
lžíce cukru moučky
1 vanilkový cukr
1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou
mandle na posypání
Postup:
- Ananasový kompot rozmixujeme i se šťávou, přidáme cukr, vejce a mouku prosátou s kakaem a sodou, promícháme a nalejeme na plech vyložený pečicím papírem. Ve středně předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny.
- Připravíme náplň: lučiny smícháme s cukry i pudinkem se šlehačkou. Výsledek natřeme na vychladlý korpus. Moučník nakonec posypeme posekanými mandlemi a dáme ztuhnout do lednice.
Související
-
Salát z kysaného zelí s ananasem
Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínu C – zejména tedy to doma připravované. Chránilo námořníky na dlouhých plavbách před kurdějemi a prospěje i nám – „suchozemců...
-
Ananas s kávovou omáčkou
Suroviny: Čerstvý ananas, 1 polévková lžíce másla, 1 polévková lžíce třtinového cukru, 4 polévkové lžíce smetany, 1 kávová lžička jemně mleté kávy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.