Grilovaný ananas
Suroviny: 1 čerstvý ananas, 1dc medu, 5 lžic bílého vína nebo koňaku.
Postup: Ananas okrájíme, zbavíme ho té střední dřevnaté části a nakrájíme na kolečka nebo na větší dílky. Omáčku připravíme z medu a vína. Kousky ananasu krátce opečeme z obou stran na rozžhaveném grilu. Podáváme přelité medovou omáčkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.