Zapečené telecí řízky
Luxus – cenový a naštěstí i chuťový!
Ingredience
- 4 telecí řízky
- 3 dl kysané smetany
- 1 vejce
- 2 plátky bílého toastového chleba
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 2 lžíce pesta z bazalky
- 1 lžíce rajského protlaku
- sklenka vývaru
- sůl
Postup:
- Toastový chleba nakrájíme na kostičky a na dvou lžicích másla opečeme ze všech stran.
- Smícháme smetanu se sýrem, přidáme vajíčko a opečené toastové kostičky.
- Řízky naklepeme, opečeme z obou stran na rozehřátém oleji, osolíme, naskládáme do zapékací mísy a potřeme pestem, pak na ně rozdělíme smetanovou směs a dáme do trouby předehřáté na 200-220 stupňů.
- Zapečeme, pak řízky vyndáme na teplou mísu, do výpeku přilijeme vývar, ochutíme protlakem a povaříme.
- Podáváme třeba s bramborovou kaší, řízky přelijeme omáčkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka