Zavinuté řízky

Maso, vepřové, řízek (ilustrační foto)

Zajímavý kříženec závitků a řízků. 

Suroviny:

kuřecí řízky

směs koření na grilované kuře nebo jiné koření podle chuti

anglická slanina

smetana (do pekáčku na 4 porce 1 kelímek)

případně sůl

trojobal – hladká mouka, vejce, strouhanka

Postup:

  1. Kuřecí řízky naklepeme, podle chuti okořeníme – pokud použijeme grilovací směs, už nemusíme příliš dosolovat a s plátkem anglické slaniny stočíme do závitku, zajistíme párátkem.
  2. Závitky obalíme jako řízky, naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, zalijeme smetanou a dáme do trouby předehřáté na 240 stupňů. Pečeme asi 20 minut, pak teplotu stáhneme na 200 stupňů a dopečeme už odkryté. Hlídáme, aby se tekutina zcela neodpařila.
  3. Podáváme s bramborovou kaší.