Uzené řízky
Luxusní rychlovka!
Suroviny:
4 plátky kladenské pečeně
1-2vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
na kaši: brambory, mléko, máslo, sůl
Postup:
- Z kladenské pečeně nakrájíme plátky o síle necelého centimetru.
- Vejce rozkvedláme, případně přidáme lžíci mléka.
- Plátky masa obalíme v hladké mouce, protáhneme rozkvedlanými vejci a nakonec obalíme ve strouhance.
- Smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách.
- Připravíme bramborovou kaši. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, za horka rozmačkáme, přidáme kousek másla a přilijeme mléko. Vyšleháme hladkou kaši. Ideální jsou brambory moučné – typ C nebo aspoň typ B.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka