Uzené řízky
Luxusní rychlovka!
Suroviny:
4 plátky kladenské pečeně
1-2vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
na kaši: brambory, mléko, máslo, sůl
Postup:
- Z kladenské pečeně nakrájíme plátky o síle necelého centimetru.
- Vejce rozkvedláme, případně přidáme lžíci mléka.
- Plátky masa obalíme v hladké mouce, protáhneme rozkvedlanými vejci a nakonec obalíme ve strouhance.
- Smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách.
- Připravíme bramborovou kaši. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, za horka rozmačkáme, přidáme kousek másla a přilijeme mléko. Vyšleháme hladkou kaši. Ideální jsou brambory moučné – typ C nebo aspoň typ B.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.