Vepřový přírodní řízek se sýrovou omáčkou
Čas ušetřený při přípravě masa věnujte omáčce.
Suroviny:
4 plátky z vepřového plecka
sůl
pepř
hladká mouka
tuk na opečení
na omáčku:
200 g nivy nebo jiného sýra, případně kousek taveného sýra
150 ml mléka
případně pepř, bylinky, ořechy
Postup:
1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, mírně poprášíme hladkou moukou a na rozehřátém tuku po obou stranách opečeme, mírně podlijeme a dodusíme do měkka.
2. Do hrnce dáme mléko, do něj na kostičky nakrájený sýr, můžeme přidat i sýr tavený a za stálého míchání necháme rozpustit. Podle chuti můžeme mírně opepřit nebo přidat zelené bylinky nebo sekaná ořechová jádra. Omáčka by měla být jemně krémovitá.
3. Podáváme s těstovinami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka