Vepřové v hořčičné omáčce
Nemusí to být vždycky vepřo-knedlo-zelo!
Ingredience
- 2 plátky vepřového masa (plecko nebo kýta nebo krkovice)
- 2 lžíce sádla
- 2 hrsti nakrájené cibulové natě
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- 100 ml kysané smetany
Postup:
- Plátky masa naklepeme, v okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na sádle z obou stran opečeme.
- Přidáme nakrájenou cibulovou nať, hořčici, podlijeme a dusíme do měkka.
- Když je maso měkké, přidáme ještě rozmíchanou kysanou smetanu a povaříme.
- Podáváme s těstovinami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.