Vepřové v hořčičné omáčce

Nemusí to být vždycky vepřo-knedlo-zelo!

Ingredience
  • 2 plátky vepřového masa (plecko nebo kýta nebo krkovice)
  • 2 lžíce sádla
  • 2 hrsti nakrájené cibulové natě
  • 2 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml kysané smetany

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, v okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na sádle z obou stran opečeme.
  2. Přidáme nakrájenou cibulovou nať, hořčici, podlijeme a dusíme do měkka.
  3. Když je maso měkké, přidáme ještě rozmíchanou kysanou smetanu a povaříme.
  4. Podáváme s těstovinami.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.