Polévka s dýní hokaidó
Zeleniny není nikdy dost!
Suroviny:
2 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
čtvrt dýně hokaidó
3 lžíce másla
sůl nebo bujónová kostka – slepičí vývar
na špičku nože kurkumy
Postup:
- Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme na kousky a dýni také. Dýni předem oloupeme.
- Připravenou zeleninu krátce osmahneme na rozpuštěném másle, přilijeme vodu, osolíme nebo přidáme slepičí vývar v kostce a přidáme na špičku nože kurkumy – polévka získá zlatavou barvu.
Související
-
Hokkaido v remosce podle Boženy Tompichové
Tahle oranžová dýně se v české kuchyni náramně dobře uchytila!
-
Mramorové hokkaido řezy
Oranžové hokkaido dýně vzaly české zahrádky i kuchyně útokem – stejně jako před lety cukíny. A se stejně velkým, ne-li dokonce větším úspěchem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka