Grilované morkové kosti
Suroviny: Půl lžíce oleje, 4 morkové kosti, 1 hrst zelené petrželky, čtvrt citrónu, 1 červená cibule, 12 plátků bílého chleba.
Postup: Morkové kosti namočíme na několik hodin do studené vody. Troubu předehřejeme na 22 stupňů, kosti důkladně omyjeme a poskládáme nastojato, řeznou a větší plochou dolů. Dáme je do rozpálené trouby a pečeme 20 minut. Na suché pánvi si opečeme chleba aby byl křupavý. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, petrželku nahrubo nasekáme. Cibuli i petrželku smícháme s olivovým olejem, dochutíme citrónovou šťávou a jemně osolíme. Podáváme chleba, pomazaný morkem a ozdobený cibulově, petrželovým salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.