Pivní guláš z Moravy

Suroviny: 500ml černého piva, 500g hovězí kližky, olej, cibule, mletá paprika, rajský protlak, 3 brambory, feferonka, kmín a sůl.

Postup: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a lehce osmahneme. Přidáme nakrájené a osolené maso, posypeme kmínem, orestujeme a zalijeme polovinou piva. Přidáme rajský protlak a dusíme dokud není maso poloměkké. Potom přidáme nastrouhané brambory a feferonku, podlijeme zbytkem piva a dusíme doměkka.

autor: Petr Novotný

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.