Hlíva na víně

Suroviny: 250g hlívy, 120g cibule, 50g tuku, 120g mrkve, 50g petržele, 50g celeru, mouka, bílé víno, pepř, sůl.

Postup: Cibuli zpěňte na tuku, přidejte kousky nakrájené hlívy, posolte, popepřete a trochu poduste. Přidejte na kousky nakrájenou zeleninu, duste do měkka. Až bude veškerá šťáva vydušená na tuk, přidejte mouku, víno a dochuťte cukrem. Podávejte s rohlíkem nebo s knedlíkem.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.