Zapečená červená řepa se smetanou

Suroviny: 1 kg červené řepy, 200 ml kysané smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, olivový olej, 100 g strouhaného eidamu, sůl a pepř.

Postup: Uvaříme neoloupanou červenou řepu v osolené vodě. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme ji na 1-2 cm tlusté plátky. Jednotlivé plátky vyskládáme do vymazané zapékací mísy, ty lehce posolíme, posypeme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Nalijeme na vrstvu smetanu a opakujeme ještě jednou celý postup. Na druhou vrstvu dáme smetanu, kterou posypeme strouhaným sýrem. Červenou řepu dáme zapéct na 15 minut při 200°C.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.