Vejce v županu
Suroviny: 30 dkg mletého vepřového masa, sůl, mletý černý pepř, 1 houska, petrželová nať, pažitka, tymián, 4 natvrdo uvařená vejce a olej.
Postup: Mleté maso smícháme se solí, pepřem a namočenou vymačkanou houskou. Přidáme nasekanou petrželovou nať, pažitku a tymián. Vše promícháme. Směs rozdělíme na čtyři části. Do každé části vtlačíme jedno celé oloupané natvrdo uvařené vejce. Namočíme si ruce do studené vody a upravíme do koule. Rozehřejeme olej a osmažíme ze všech stran. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Výborné je to také studené se smetanovou omáčkou - ušleháme 1/4 l kysané smetany, dvě lžíce pikantního kečupu, trochu soli, přidáme nasekanou petrželovou nať a pažitku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.