Kakaové šinga

Suroviny: 1 kg polohrubé mouky, 3 vejce, 0,5 l vlažného mléka, 250 g tuku na pečení, 1 kostka droždí, 10 lžic pískového cukru, citrónová kůra, kakao, sůl.

Postup: Do vlažného mléka dáme kostku droždí se lžičkou mouky a cukru a necháme vzejít. Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěný tuk, cukr, špetku soli, nastrouhanou citrónovou kůru, přidáme vykynutý kvásek, vše řádně prohněteme a dáme vykynout na teplé místo. Z vykynutého těsta vyválíme tři placky, které pomažeme tukem na pečení. Kakao smícháme s cukrem, pomažeme jím vyválené placky, smotáme do rolády, vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme při 180°C asi 30 minut. Během pečení potíráme rozpuštěným tukem.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.