Treska s grapefruitem a fenyklem
Suroviny: Filety z tresky, sůl, pár plátků šunky, grapefruit, mletý zázvor, 1 a půl deci suchého bílého vína, 300g hlíz fenyklu.
Postup: Filety zvolna rozmrazíme, osolíme. Na každý filet položíme slabý plátek šunky, 2 dílky grapefruitu, okořeníme zázvorem, zavineme a zpevníme párátkem. Do rendlíku nalijeme víno, přivedeme ho k varu, vložíme rolády a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Mezitím umyjeme fenyklové hlízy, dáme je do hrnce s pařákem a asi 15 minut propařujeme. Potom je nakrájíme na jemné plátečky. Do středu talíře položíme roládu, obložíme vařenými brambory, přikryjeme plátky fenyklu a zalijeme vydušenou šťávou.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.