Zapékané žemle FANTAZIE

Suroviny: Housky nebo bagety, kysaná smetana, nastrouhaný sýr, měkký salám, zelená paprika, kapie a rajčata.

Postup: Na plech si dáme alobal, na něj položíme půlky rozkrojených žemlí. Smetanu smícháme s polovinou nastrouhaného sýra a touto směsí potřeme žemle. Salám pokrájíme na kostičky a spolu s paprikou to položíme na pomazánku, potom přidáme na kolečka nakrájená rajčata, posypeme druhou polovinou sýra. Nakonec dáme zapéct do trouby.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.