Čokoládové trubičky

Suroviny: 350g hladké mouky, 150g moučkového cukru, 180g hery nebo másla, 70g nastrouhaných vlašských ořechů, 1 celé vejce, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa.

Postup: Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto a dáme do lednice ztuhnout. Potom z něj vyválíme tenký plát (2-3 mm). Ten nakrájíme na obdélníky (4x6 cm), které pak namotáme na malou cukrářskou trubičku (pomazanou máslem) a pečeme je na plechu s pečícím papírem ve středně vyhřáté troubě (180 stupňů). Než trubičky vychladnou, můžeme se rozhodnout čím je budeme plnit. Na výběr máme šlehačku nebo krém. Na konec ještě máčíme konce trubiček v čokoládové polevě.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!