Baklažánový salát
2 baklažány, olivový olej, česnek, citrónová šťáva, pepř, pažitka a hrubozrnná sůl. Baklažány omyjeme a podélně nakrájíme na plátky, dáme do česnekového oleje (propasírovaný česnek smíchaný s olejem) a necháme je marinovat asi 2 hodiny. Na grilovací pánvi je pak opečeme z obou stran. Vyndáme do mísy, polijeme česnekovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, posypeme nasekanou pažitkou a nahrubo umletým pepřem. Necháme odstát.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.